Дієві способи створення ідеального мікроклімату в квартирі

Сегмент кліматичної техніки досить розвинений і зараз можна знайти величезну кількість технічних елементів, які допомагають у створенні здорового середовища у квартирах. Це особливо актуально для великих мегаполісів з активним транспортним рухом та високою щільністю забудови.

В умовах сильного забрудненості повітря традиційне провітрювання не здатне повноцінно забезпечити якісну циркуляцію повітряних потоків. Також не варто забувати про такі несприятливі для здоров'я фактори, як нестабільна вологість повітря та температура, пилове та бактеріальне забруднення.

Всі перераховані вище проблеми вирішується за допомогою грамотного підбору якісного обладнання, яке стабілізує погоду в будинку і позитивно позначається на самопочутті всіх мешканців квартири або приватного будинку. Можна виділити 5 критеріїв хорошого мікроклімату, які допоможуть створити ідеальну атмосферу.

№1: Температура

Температурний режим найпомітніший для людського організму. Перепади температури та тривале перебування в невідповідних умовах згубно позначаються на самопочутті та самовідчутті, що особливо часто зустрічається влітку, коли показники термометра можуть досягати надто високих значень.

У зимовий період ситуація не краща: невчасна подача опалення, пошкодження теплотраси від зношування та сильних морозів можуть застати зненацька в будь-якому місті України. Тривале перебування в холодному середовищі може викликати ряд проблем із суглобами та кровотоком, а скупчення вологи стане комфортним місцем для розвитку мікробів та плісняви.

Для самостійного контролю температури в приміщенні є ряд технічного оснащення:

Поєднання представлених модифікацій допоможуть налаштувати гарну погоду у будинку. Залежно від бажаних покращень, вартість на доробки може вийти досить лояльною, а техніка прослужить довгі роки, особливо за наявності регулярної діагностики обладнання від профільних фахівців.

Кондиціонери

З усіх представлених пунктів саме системи кондиціонування є найбільш поширеним, популярним і доступним регулятором температури в приміщенні. З усієї різноманітності конструкцій та типів кондиціонерів, спліт-система затребувана найбільше. Це пов'язано з низкою переваг:

  • оптимальна вартість;
  • висока енергоефективність;
  • якісна система фільтрації повітря;
  • можливість придбання мультиспліт-системи для великих квартир, приватних будинків та інших багатокімнатних приміщень;
  • різноманітність брендів, моделей та візуального оформлення;
  • простота в експлуатації та діагностиці;
  • можливість розміщення у будь-якій кімнаті;

Крім іншого, важливим достоїнством є той факт, що більшість сучасних кондиціонерів можуть працювати як на охолодження, так і на обігрів.

Тепла підлога

Такий варіант системи обігріву особливо часто зустрічається у ванних кімнатах або приватних будинках. За бажанням, оснастити теплою підлогою можна всю квартиру, що допоможе у створенні приємної атмосфери, особливо в зимовий час, проте укладання та тестування краще довірити фахівцям.

Це зв'язано з рядом протипоказань:

  • висушення повітря;
  • ризик перегріву приміщення;
  • виділення шкідливих речовин із МДФ та ДСП під час частого нагріву меблів.

Такі неприємні наслідки трапляються рідко і їх просто виправити:

  • стежити за температурою у приміщенні;
  • дотримуватись режиму використання;
  • правильно розміщувати систему теплої підлоги.

Така підлога гарантує підвищений рівень комфортабельності, а при правильному монтажі та експлуатації буде абсолютно безпечною.

Радіатори

Старі батареї можуть банально не справлятися з повноцінним обігрівом приміщень. Рано чи пізно доводиться оновлювати всю опалювальну систему, тому важливо грамотно підібрати нові радіатори, щоб уникнути повторення холодних зим.

Основним критерієм вибору нового обладнання такого типу є матеріал виготовлення, що впливає на тривалість експлуатації та ефективність опалення. Можна виділити такі сплави:

  • сталь;
  • алюміній;
  • біметал;
  • чавун.

Кожен із цих варіантів має хороший ККД, різноманітні моделі в будь-якій ціновій категорії, а також візуальну варіативність, що допоможе вам підібрати найкращі батареї опалення. У комплект для оновлення радіаторної системи рекомендується придбати вентиль для регулювання температури.

Мобільні обігрівачі

Такі пристрої дозволяють локально зігріти одну кімнату, мають компактні розміри та прості у переміщенні. Цей сегмент опалювальної техніки можна назвати цілком економним, а різноманітність типів обігрівачів допоможе вибрати відповідний:

Мобільні опалювальні конструкції відмінно підійдуть для нерегулярного використання, зважаючи на їхню відносну енергетичну ненажерливість.

№2: Вентиляція

Стандартні вентиляційні канали в багатоквартирному будинку часто дають збій через зношування або засміченість, що помітно погіршує якість повітря. Високий рівень CO2 у приміщенні, поганий вивід неприємних запахів, скупчення пилу та інших мікроорганізмів можуть сильно зашкодити здоров'ю. Застій повітряних мас може призвести до наслідків:

  • хронічна втома;
  • недосипання/безсоння;
  • зниження концентрації;
  • порушення когнітивних функцій;
  • підвищення ризиків бактеріальних захворювань

Якісна вентиляція просто необхідна для нашого здоров'я, особливо за умов життя, які диктують нам великі мегаполіси.

Для організації по-справжньому якісної та ефективної циркуляції повітря у квартирі можна розглянути один із представлених способів.

  • Витяжний вентилятор. Найбільш економічним способом покращити витяжку повітряних потоків із приміщення стане покупка витяжних вентиляторів, які монтуються до вентиляційних каналів у приміщенні. На ринку представлено багато моделей з різноманітною функціональністю та ціною.
  • Рекуператори - це простий у використанні прилад, який монтується в стіну і відводить "старе" повітря з приміщення, замінюючи його на свіже з вулиці. Завдяки наявності фільтрів, повітряні маси будуть очищені від пилу та мікробів, а сам прилад дозволить знизити витрати на електроенергію та опалення.
  • Припливно-витяжна установка. Можна вважати, що такий тип технічного оснащення є найбільш ефективним, особливо в комплекті з рекуператором. Це потужні агрегати, які можуть забезпечити свіже повітря і в квартирі, і у величезному приміщенні на підприємстві, залежно від обраної потужності.

Дані пристрої мають різну цінову категорію та призначення. Завдяки великій різноманітності продукції на сайті «IT-Клімат», ви зможете замовити оптимальну техніку в Києві та Україні з доставкою, не переживаючи, що потрібно довго шукати потрібну модель в офлайн-магазинах і брати, що залишиться на прилавку.

№3: Зволоження

Багато вентиляційних систем виконують також функції осушення повітря, запобігаючи утворенню конденсату. Однак, пересушене середовище – це велика проблема, яка позначається на дихальній системі та зорі, що особливо помітно взимку, коли всі опалювальні системи працюють на повну.

Найкраще в такій ситуації підійдуть зволожувачі повітря, що допомагають досягти стандартних значень (від 40% до 60% вологості). На ринку кліматичної техніки представлено 2 типи обладнання:

  • Парові зволожувачі повітря. Це стандартні моделі, які працюють за рахунок холодного випаровування рідин та забезпечують інтенсивну роботу. Такі зволожувачі коштують недорого і можна знайти зовсім бюджетні варіанти, проте на дальній дистанції вони не такі вигідні по споживанню електроенергії як другий тип пристроїв.
  • Ультразвукові зволожувачі повітря. Це просунуті конструкції, що базуються на розпиленні води за допомогою ультразвуку. Рідина з бака розщеплюється на мікроскопічні крапельки після потрапляння на мембрану, а потім подається разом із повітрям у приміщення. Агрегат коштує дорожче парового побратима, але ефективніший і економічніший.

Ви можете знайти різні моделі з додатковими функціональними можливостями, а також дизайнерські моделі, які стануть доповненням до дизайну інтер'єру.

Для контролю вологи в приміщенні можна звернути увагу на такий варіант, як мийка повітря. Цей прилад виконує відразу дві функції, забезпечуючи не тільки зволоження, але й очищення повітряних мас. Купити мийку повітря в Києві та Україні слід усім, хто вважає за краще економно розпоряджатися побутовими витратами.

№4: Контроль внутрішнього середовища

Ми за раціональний підхід до вирішення поставлених завдань, тому потрібно знати, напевно, які саме значення не дотягують до оптимальних. І, якщо з температурним режимом все зрозуміло, то вказані вище параметри комфортного мікроклімату в квартирі складно вловити тільки за відчуттями, що може робити проблему непомітною.

Для таких цілей можна придбати цифровий термогігрометр, який значною мірою допоможе вам облаштувати особистий простір. Такий прилад відстежує температуру та вологість повітря, а багато моделей можуть вловлювати й інші показники. Ви зможете точно знати, які сфери вимагають втручання:

  • нестабільний температурний режим;
  • сухе або вологе повітря;
  • забрудненість повітря.

Навіть якщо ви маєте повноцінне облаштування за останнім технічним словом, нестабільні параметри вкажуть, на що звернути увагу. Таким чином, ви не тільки гарантуєте собі безпечне оточення, але також заздалегідь виявите необхідність звернутися до майстра для огляду приладів.

№5: Регулярна діагностика технічного обладнання

Кліматична техніка відрізняється тривалим експлуатаційним періодом, проте вона може вийти з ладу. Щоб поломки не були спонтанними, а той же кондиціонер чи мийка повітря служили довше, рекомендуємо звертатися до профільних фахівців, які проведуть огляд, дадуть рекомендації.

Оцінка майстра може багато в чому допомогти користувачеві, наприклад:

  • виявлення та подальша заміна бракованих деталей;
  • усунення дрібних проблем, які могли б перерости в серйозні поломки;
  • детальне консультування виходячи з поточного стану агрегату;
  • виконання планових процедур, на кшталт заміни фреону тощо;
  • повноцінний ремонт пристрою.

Зрозуміло, до питання цілісності техніки потрібно підходити відповідально, особливо якщо ви зайнята сучасна людина, у якої банально немає часу на детальне вивчення теми та самостійну діагностику.

Висновки

У сучасних реаліях комфортні умови проживання у багатоквартирному будинку відіграють велику роль. На жаль, для їх досягнення недостатньо просто провітрювати кімнати та робити вологе прибирання. Дотримання чистоти та свіже повітря відіграють велику роль, але для повноцінного здорового мікроклімату знадобиться низка нововведень.

Завдяки багатому асортименту технічних пристроїв, ви можете облаштувати свій простір таким чином, щоб не відчувати побічних ефектів, таких як:

  • нестача кисню;
  • утворення конденсату;
  • нездужання та часті хвороби;
  • неприємний температурний режим;
  • неприємні запахи з кухні та санвузла.

На сайті компанії «IT-клімат» ви знайдете великий список товарів, доступних для покупки на всій території України. Ми транспортуємо продукцію за допомогою транспортної служби «Нова Пошта», що гарантує швидку та якісну доставку обраного обладнання у будь-який куточок країни.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.
Режим роботи інтернет-магазину
Пн-Пт : 09-18
Сб: вихідний
Нд: вихідний