Економне опалення квартири за допомогою кондиціонера і теплового насоса «повітря-повітря»

В осінній та весняний періоди, коли центральне опалення ще не запустили і повноцінно включати автономний обігрів рано, постає питання про пошуки і придбання додаткового опалювального обладнання. Незважаючи на великий вибір мобільної техніки, на зразок переносних тепловентиляторів і масляних обігрівачів, далеко не всім підійде таке рішення перепадів температури зважаючи на низку причин:

  • обмежена площа житла;
  • низька встановлена ​​потужність споживача;
  • присутність в квартирі дітей і тварин;
  • підняття пилу і мікроорганізмів з підлоги в повітряний простір кімнати;
  • збільшення рахунку за електрику.

Для багатьох жителів багатоквартирних будинків банально недоцільно придбання додаткової техніки тільки для сезонного використання. З метою економії і дотримання техніки безпеки рекомендується використання кондиціонерів з функцією обігріву або придбання теплового насоса категорії «повітря-повітря».

Кондиціонер з функцією обігріву

Кліматичний сегмент побутової техніки пропонує великий вибір продукції, тому купити кондиціонер з обігрівом - це оптимальний варіант для прагматичних користувачів. Завдяки об'єднанню функціоналу в рамках однієї спліт-системи і інших незаперечних переваг, таке придбання буде актуальним цілий рік. При грамотному підборі, обладнання допоможе створити приємний мікроклімат в квартирі.

Переваги

Сучасні агрегати для кондиціонування повітря стали обов'язковим атрибутом комфортного життя для переважної більшості людей як на робочому місці, так і в квартирі. Установка кондиціонера з обігрівом пропонує всім користувачам ряд значних плюсів.

  • Універсальність. Крім рятівної прохолоди влітку, такі системи створять оптимальний температурний режим восени і навесні, коли централізоване опалення відключене, а використовувати автономне опалення неефективно.
  • Економія. Крім того, що кондиціонер з обігрівом і іншими функціями актуальний при будь-якій погоді, додатковий підігрів повітря дозволяє економити на рахунках за газ або додаткову закупівлю палива (для твердопаливних котлів). Також спліт-система споживає електроенергії менше, ніж обігрівач.
  • Простота використання. Спліт система без зайвих зусиль переходить з одного режиму на інший і в разі експлуатації на опалення, вам не доведеться вганяти в таку собі «сплячку» кондиціонер, що суттєво продовжить термін служби агрегату.

На відміну від традиційних масляних або конвекторних обігрівачів, кондиціонери перешкоджають підняттю пилу і алергенів з підлоги, а при належному оснащенні, можуть очищати повітря від забруднень, що особливо важливо для людей схильних до алергії.

Як вибрати?

Правильно підібраний кондиціонер з опалювальними можливостями здатний замінити велику кількість техніки, націленої на очистку та іонізацію повітря. Сучасні пристрої об'єднують в рамках однієї конструкції великий спектр можливостей, що допоможе заощадити гроші і місце в квартирі. Щоб вибрати найкращий варіант пропонуємо дотримуватися наступних пунктів:

  • Функціональність. Хороша спліт-система з обігрівом повинна відповідати вашим запитам, тому вивчення додаткових можливостей необхідно! Це дозволить оптимізувати мікроклімат круглий рік і допоможе заощадити, адже якщо вам не потрібна опція WiFi, або іонізація, то техніка буде коштувати дешевше.
  • Параметри зовнішнього середовища. Кондиціонери з функцією опалення повітря мають ряд обмежень, пов'язаних з температурою на вулиці. Зовнішній блок недорого агрегату здатний нагрівати повітря при температурі всього лише до -8 °С, в той час як більш потужні моделі стануть в нагоді навіть при -35°.
  • Параметри приміщення. При виборі кліматичної техніки важливо враховувати площу кімнати (або кімнат). Малопотужні конструкції будуть погано справлятися з обігрівом/охолодженням повітряних потоків і швидко зношуватися через безперервну роботу, а надмірно потужні системи банально недоцільні.
  • Додаткові витрати. Даний пункт менш очевидний, проте від типу скління, частоти провітрювання і загальної вологості в квартирі залежать підсумкові параметри кондиціонера. Склопакети утримують температуру, але заважають повітрообміну, а сам агрегат може підсушити повітря. У таких випадках рекомендується установка побутового рекуператора для економії електроенергії і отримання свіжого повітря.
  • Ціна. У питаннях підбору побутової техніки краще не економити, особливо якщо необхідно обладнання, яке прослужить довгі роки. Проте надмірно витрачатися і піддавати стресу особистий і/або сімейний бюджет також не варто. На нашому сайті представлені недорогі і якісні кондиціонери від таких виробників, як Gree, Cooper & Hunter, Fujico і Electrolux.

Крім перерахованих вище пунктів, цілком актуально звертати увагу на візуальну складову кондиціонера. Акуратні моделі гармонійно доповнять інтер'єр кімнати і не будуть кидатися в очі, а техніка на кшталт Daikin і LG Artcool Gallery зовсім може бути повноцінним стилістичним елементом.

Обігрів квартири за допомогою теплового насоса «повітря-повітря»

В якості додаткової, або самостійної опалювальної техніки можна розглянути варіант теплових насосів «повітря-повітря». Завдяки більш високим показникам потужності і можливості працювати на охолодження, насосні установки відмінно замінюють кондиціонери і стають більш ефективною альтернативною.

Переваги

Конструкції даного типу працюють за принципом виведення холодного повітря з приміщення і забору тепла із зовнішнього середовища, схожі зі звичайними кондиціонерами. Незважаючи на більш високу вартість, в порівнянні з традиційною спліт-системою, такі насоси мають ряд переваг:

  • Великий температурний діапазон. У теплових насосів, на відміну від простих кондиціонерів, є можливість безперебійно працювати в опалювальному або охолоджоючому режимі при екстремальних значеннях температури, від -35 до + 50 °С.
  • Простота монтажу. Тепловий насос «повітря-повітря» купити можна і для квартир, і для приватного будинку, так як установка агрегату схожа з монтажем спліт-системи: не вимагає зайвих маніпуляцій зі свердловинами і прокладкою додаткових комунікацій, може бути виконана в короткі терміни і недорого коштує.
  • Підвищена економічність. Такі конструкції допомагають підтримати температурний режим в міжсезоння і доповнити наявну опалювальну систему споживаючи малу кількість електроенергії. Так, використання насоса знижує витрати на обслуговування твердопаливного або газового котла.

Теплові насоси «повітря-повітря» мають більш тривалий термін експлуатації і є найдоступнішими по ціні представниками насосних систем. Як і кондиціонери, вони підійдуть для людей з алергією, так як не піднімають пилові відкладення з підлоги в повітря.

Як вибрати?

Підбір хорошого теплонасоса мало відрізняється від критеріїв пошуку кондиціонера і базується на 5 простих пунктах:

  • функціональні можливості;
  • кліматичні особливості в регіоні;
  • площа приміщення;
  • необхідність додаткових надбудов;
  • вартість.

Підбір потужності насоса буде залежати також і від кількості опалювальних кімнат, типу скління і загального стану мікроклімату квартири. На сайті компанії IT-Клімат є моделі Cooper&Hunter, які мають витончену форму, різноманітну палітру і підійдуть під різний дизайн інтер'єру, як доповнюючи візуальний образ кімнати, так і стаючи окремим стилістичним акцентом.

Висновки

В осінній та весняний період зовсім не обов'язково терпіти холод і вогкість, купувати додаткове громіздке, ненажерливе обладнання, передчасно включати автономне опалення і чекати запуску центральної системи. Перечекати момент простою допоможуть сучасні кондиціонери з функцією обігріву та теплові насоси.

Залежно від потреб і фінансових можливостей придбати кондиціонер або купити теплонасос «повітря-повітря» недорого можна в нашому магазині «IT-Climat». Наші фахівці допоможуть визначити найбільш оптимальну кліматичну техніку, а співпраця з «Новою Поштою» гарантує швидку доставку по всій Україні.

Режим роботи інтернет-магазину
Пн-Пт : 09-18
Сб: вихідний
Нд: вихідний