Інфрачервоні обігрівачі: користь чи шкода

Переносні інфрачервоні обігрівачі користуються великою популярністю у квартирах, приватних будинках та технічних приміщеннях. Прилади мають стильний зовнішній вигляд, добре вписуються в інтер'єр приміщення. У цій статті ми розглянемо різновиди пристроїв та їх вплив на організм людини.

Як працює прилад

Обігрів приміщення відбувається за рахунок нагрівальних елементів, до яких кріпиться спеціальна пластина.

Пристрої поділяються на 3 різновиди:

  • короткохвильові – нагріваються до 800 градусів;
  • середньохвильові з температурою нагрівання до 600 градусів;
  • довгохвильові - нагріваються до 300 градусів.

Для обігріву однієї кімнати досить довгохвильового приладу, так як він має порівняно невелику температуру нагріву. Сучасні моделі мають вбудований термостат, що забезпечує точний контроль температури. Найбільш популярне обладнання, яке керується пультом дистанційного керування або додатком на телефоні.

Вплив хвиль на організм

Прилади з короткими та середніми хвилями не можна використовувати в будинках чи квартирах, але їх включають для обігріву відкритих майданчиків. У цьому випадку не можна перебувати біля обігрівача через ризик пересихання шкіри або опіків. Постійна дія коротких хвиль на організм може призвести до погіршення зору та появи пухирів на шкірі.

Довгохвильові моделі безпечні для людини, їх використовують для нагрівання житлових приміщень, салонів краси та тренувальних залів. Вони безпечні у побуті, якщо спрямувати випромінювання на меблі чи порожню стіну. При правильному монтажі та висоті кріплення домашні тварини та діти не дістають до нагрівальних елементів.

Чи корисні інфрачервоні обігрівачі?

Випромінювання довгохвильових пристроїв безпечне для організму людини і приносить користь організму. При регулярному використанні знижуються запальні процеси, покращується колір шкіри та зміцнюється імунітет.

Переваги інфрачервоних обігрівачів:

  • підтримують оптимальний рівень вологості у приміщенні;
  • споживають невелику кількість електроенергії, швидко окупаються;
  • можна регулювати температурний режим;
  • безпечні для дітей та домашніх тварин;
  • відсутня конвекція, тому порошинки не піднімаються у повітря;
  • прості в установці та регулюванні висоти.

У каталозі магазину IT-Клімат ви знайдете ефективний обігрівач, який подарує вам тепло та збереже здоров'я всіх членів сім'ї.

Режим роботи інтернет-магазину
Пн-Пт : 09-18
Сб: вихідний
Нд: вихідний