Як вибрати найбільш підходящий радіатор?

Під час оновлення, або повної заміни опалювальної системи питання пошуку найбільш якісних радіаторів опалення є пріоритетним. Завдяки такій важливій конструкції здійснюється обігрів і підтримання комфортної температури в житловому або робочому приміщенні.

Найважливішими параметрами вибору нових батарей є її тепловіддача, довговічність і можливість тривалої роботи без протікання і необхідності викликати майстра ремонту обладнання. Щоб уникнути інцидентів і купити радіатор, який підійде під особисті запити користувача, необхідно детальніше розглянути питання.

Види сучасних радіаторів опалення

Під різний тип приміщень, в залежності від їх призначення і запитуваних температурних значень, вкрай рекомендовано вибирати підходяще опалювальне обладнання. Неправильно підібрані батареї можуть порушити мікроклімат в кімнаті, що серйозно впливає на комфортне перебування в такому середовищі.

Коректне функціонування всього опалювального процесу пов'язане з конструкційними особливостями і матеріалом виготовлення радіатора. Можна виділити такі варіанти конструкції:

  • Секційні радіатори. Є найбільш популярним типом конструкції і являють собою кілька з'єднаних між собою секцій, кількість яких можна змінювати в залежності від необхідних значень температури.
  • Трубчасті радіатори. Затребувані за рахунок можливості надати приміщенню унікальний дизайн, що пов'язано з нестандартним зовнішнім виглядом конструкції. Батареї складаються з колекторів і з'єднуються трубками, які розташовані вертикально.
  • Пластинчасті радіатори. Такого роду оснащення має кілька пластин, вмонтованих на трубки.
  • Панельні радіатори. Дана опалювальна конструкція функціонує за рахунок панелей, які отримують тепло від гарячої води, яка циркулює по штампованим каналах. За рахунок внутрішніх ребер значно підвищується ККД, а такий варіант може бути виготовлений з різною кількістю панелей.

Опалювальні агрегати можуть виготовляти з таких матеріалів:

  • сталь;
  • чавун;
  • біметал;
  • алюміній.

Для пошуку оптимального рішення, слід враховувати площу приміщення, тип матеріалів, з яких побудований будинок, а також ознайомитися детальніше з матеріалами виготовлення радіаторів.

Батареї з чавуну

Даний вид конструкцій має вкрай значні терміни експлуатації без стороннього втручання, універсальний для установки під будь-який з доступних варіантів трубопроводу. Ціна на чавунні радіатори досить приємна і є можливість вибрати товар з великої кількості різноманітних моделей.

Завдяки особливостям сплаву, накопичене тепло затримується в приміщенні, дозволяючи знизити витрати на газ в опалювальний сезон без шкоди комфортних умов в кімнаті. Чавун - це дуже міцний матеріал, який добре витримує температурні перепади теплоносія, а також стійкий до пошкоджень.

Можна вибілити ще такі переваги, як:

  • можливість підключення додаткових секцій;
  • візуальна універсальність;
  • велика різноманітність параметрів.

Відзначити варто і недоліки. Такий радіатор дуже важкий, не піддається швидкому настроюванню температури, його складно встановити самостійно, а вартість послуг слюсаря в такій ситуації буде дорожче, ніж з іншими матеріалами виготовлення.

Сталеві радіатори

Такі батареї найбільш популярні і затребувані по всій Україні за рахунок ряду переваг, яких позбавлений попередній тип радіаторів. Можна виділити наступні параметри, що дозволяють рекомендувати купити радіатор опалення зі сталі:

  • невисока вартість при гідному рівні надійності;
  • тривалий експлуатаційний термін;
  • можливість нижнього підключення;
  • компактність конструкції;
  • простота монтажу.

З недоліків важливо уточнити, що є ризик утворення іржі в місцях, де були пошкодження обладнання та утворилися мікротріщини. Також дані радіатори не підійдуть, якщо параметри теплоносія не призначені для сталі і користувач напевно не знає, яка саме потужність необхідна під ту, чи іншу кімнату.

Біметалеві батареї

Дані радіатори стають більш популярними на ринку кліматичного обладнання, що пов'язано з хорошою тепловіддачею і високою міцністю конструкції. Так, наприклад, біметалічні батареї можуть витримати тиск в 25 атмосфер, чим не можуть похвалитися інші варіації.

Такі показники надійності і опалювальної ефективності досягнуті за рахунок поєднання внутрішніх сталевих відділів і зовнішніх алюмінієвих ребер, гарантуючи міцність і довговічність блоків, а також швидкий обігрів приміщень будь-якої площі. Для найкращого результату, можна вирахувати якої потужності потрібен агрегат і придбати необхідну кількость секцій опалювальної системи.

Багатьох користувачів підкуповує зовнішнє різноманітність батарей, що дозволяє доповнити дизайн інтер'єру без необхідності витрачати кошти і час на пошук і придбання декоративних екранів. Велика кількість форм і кольорів покриють потреби навіть самих виборчих естетів і фахівців в дизайнерської тематики.

Єдине, що може зупинити пересічного покупця - це висока вартість виробів. У порівнянні з іншими варіантами радіаторів, біметалева конструкція може здатися дуже ненажерливою ​​в фінансовому плані, а для більш просунутих клієнтів утрудненням стане непридатність таких батарей до роботи з антифризом.

Алюмінієві радіатори

Моделі з алюмінію - це відмінний варіант для облаштування приміщень з великою площею, на зразок приватних будинків. Завдяки легкій обробці, батареям можна надати різні форми і вигини, що розширює можливості в підборі відповідного варіанту, а сам матеріал виробництва відмінно проводить тепло і швидко опалює простір.

Можна виділити такі переваги в покупці даних радіаторів опалення:

  • невелика ціна;
  • легкість і компактність;
  • просте обслуговування;
  • стійкість до утворення іржі;
  • висока тепловіддача при слабкій теплової інерційності;
  • різноманітність в візуальному виконанні конструкції.

При цьому, важливо відзначити, що алюміній не підходить для підключення до традиційного централізованого опалення через чутливість матеріалу до рівня тиску і складу води. Без належного догляду, батареї можуть швидко зноситися, що стане особливо помітно на різьбовому з'єднанні між секціями.

Як купити радіатор опалення в Києві і Україні з відповідними показниками?

Придбання батарей для комплексного оновлення всієї системи - це трудомісткий і витратний за часом і фінансових вкладень процес. Щоб придбати відповідну модель радіатора для подальшої заміни старих батарей, необхідно враховувати цілий ряд показників:

  • ціна;
  • виробник;
  • матеріал виготовлення;
  • тип конструкції;
  • діаметр труби постачання;
  • візуальне оформлення;
  • вагові показники;
  • кількість секцій;
  • способи підключення.

Важливо також враховувати висоту стелі і загальну площу кімнати, а також кількість вікон і дверей, товщину стін і наявність в приміщенні техніки, яка нагріває повітря.

Як вибрати радіатор по типу приміщення?

Грамотно підібрані батареї допоможуть створити по-справжньому комфортну для людини кліматичну середу, в той час, як невідповідність показників може призвести до ряду наслідків, які порушують сприятливу екосистему.

При недостатньому прогріві приміщень можна зіткнутися з такими неприємними проявами, як:

  • вогкість;
  • утворення грибка і цвілі;
  • неприємні запахи;
  • гіпотермією.

Сильний перегрів також позначається на людському здоров'ї і в приміщенні можна зіткнутися з:

  • пересушеним повітрям;
  • підвищеною концентрацією пилу і алергенів;
  • гіпертермією.

Щоб мінімізувати ймовірність таких явищ, слід розібратися в призначенні простору і потрібних варіантах радіаторів.

Для облаштування квартири в багатоповерховому будинку найкраще розглядати біметалічні і чавунні варіанти. Це пов'язано з показниками атмосферного тиску в міських системах опалення та ризиками частих гідравлічних ударів, тому краще вибирати більш підходять під такий запит моделі.

А ось радіатори для заміського будинку можуть бути більш варіативними. Сталеві і алюмінієві батареї відмінно підійдуть під створення затишної температурного середовища в приватному будинку, де в принципі вся кліматична система піддається попередньому налагодженні. Єдиним обмеженням може стати природна циркуляція, для якої краще підходять радіатори з чавуну і алюмінію.

Біметалічні і алюмінієві радіатори часто використовують для облаштування промислових приміщень, офісних центрів і супер-маркетів за рахунок здатності даних конструкцій витримувати скачки тиску і легкості в монтажі і обслуговуванні.

Ціна має значення?

Питання вартості обладнання може грати ключову роль під час підготовчих робіт по заміні теплового обладнання. До цієї теми потрібно підходити спокійно і розважливо, адже поліпшення опалювальної системи необхідно, так як від цього безпосередньо залежить комфортне проживання людини в приміщенні. Однак не варто жертвувати фінансовим комфортом заради «супер-пупер нових чудо радіаторів».

Відштовхуючись від доступного бюджету, ви знайдете найбільш підходящий варіант, який не вдарить по кишені, але буде функціональним і надійним. На даний момент безліч бюджетних моделей можуть видавати гідні показники надійності і тепловіддачі.

Але також рекомендуємо не заощаджувати зайве, адже істина, як завжди, десь посередині! В середньому ціновому сегменті дуже багато якісної продукції, яка дозволить насолоджуватися теплом без побоювань, що батарея швидко вийде з ладу, або доведеться часто викликати майстра по ремонту теплового обладнання.

Вибираємо відповідну модель разом з «IT-Клімат»

Для клієнтів нашого інтернет-магазину доступний великий асортимент кліматичної продукції, а також якісне консультування щодо підбору найбільш підходящих моделей. Фахівці магазину допоможуть знайти кращий варіант радіаторів виходячи з особистих запитів, бюджету і технічних параметрів клієнта.

Ви можете купити радіатор опалення в Києві і Україні, а швидка доставка транспортною службою доставки «Нова Пошта» дозволить отримати замовлення в найближчі терміни незалежно від віддаленості населеного пункту. Ми пропонуємо нашим клієнтам хороший сервіс, швидке оформлення покупки і консультації, які допоможуть вибрати кращий радіатор для будинку, квартири або офісу.

Режим роботи інтернет-магазину
Пн-Пт : 09-18
Сб: вихідний
Нд: вихідний