Як вибрати рекуператор для будинку або квартири?

Здорове кліматічне середовище в будинку або квартирі грає величезне роль в благополуччі кожного члена сім'ї. Правильно підібрана температура, свіже повітря і оптімальні значення вологості грають величезну роль в комфортному перебуванні людини в пріміщенні.

Сучасні вентиляційні технології у вигляді побутових рекуператорів дозволяють ефективно регулювати найважливіші чинники якісного мікроклімату, при цьому, дозволяючи заощадити на оплаті рахунків за газ та електроенергію. Багато жителів України переходять на екологічно безпечні та енергоефективні способи опалення та вентиляції, тому рекуператор став невід'ємною частиною будь-якого профільного проекту.

Однак, вибір відповідного технічного обладнання - це кропітка і клопітна робота, яка вимагає часу і зусиль. Перш, ніж пірнати у вир з головою, ми пропонуємо вам ознайомитися з базовими критеріями, які допоможуть підібрати техніку швидше, а також детальніше розглянемо, що з себе представляє побутовий рекуператор.

Принцип роботи побутового рекуператора і його гідності

У суті своїй, рекуператори виконують функцію теплообмінника, передаючи тепло з приміщення від витяжного повітря до припливного через стінку пристрою. Завдяки такій нехитрій системі, показники температури зберігаються в приміщенні і навантаження на систему опалення значно знижується, що допомагає досягти таких результатів:

  • зниження витрат на газ або електрику;
  • постійна циркуляція повітря без тепловтрати;
  • зниження рівня СО² в приміщенні;
  • запобігання утворенню конденсату, або надмірного осушення повітря;
  • очищення припливних повітряних мас від забруднень і алергенів.

Побутовий рекуператор здатний забезпечити безпечне і затишне середовище в кімнаті, при цьому економлячи велику кількість грошей. У скарбничку ефективності рекуператорів можна віднести наступні переваги:

  • швидка окупність;
  • тривалий термін служби;
  • просте і бюджетне обслуговування;
  • велика різноманітність моделей під будь-які зовнішні і внутрішні умови;
  • наявність бюджетних варіантів.

Це вигідне придбання, яке зможе не тільки впровадитися в уже наявну вентиляційну систему, але також стати самостійним об'єктом вентиляції приміщення. Другий варіант доступний в невеликих приміщеннях, на кшталт спалень.

Як вибрати відповідний рекуператор? Базові поради

Для підбору правильної техніки, яка підійде під конкретні умови, побажання і можливості майбутнього користувача немає універсальної формули і звернення до профільного фахівця стане найбільш вірним рішенням у такому питанні. І, тим не менше, щоб орієнтуватися у величезному списку доступних до покупки конфігурацій, можна спертися на наступний список рекомендацій:

  • Формат. Для невеликих квартир або окремо взятих приміщень немає необхідності купувати промислові рекуператори, які монтуються безпосередньо в систему вентиляції. Побутового формату буде досить для облаштування однієї кімнати. У ряді випадків навіть заміський будинок або дачу краще облаштовувати декількома побутовими рекуператорами, ніж одним великим.
  • Бюджет. Розібравшись з відповідним форматом техніки, варто звернути увагу на доступний бюджет. Зрозуміло, ми прагнемо до найкращого, однак, якщо фінанси на ремонт не передбачають великих витрат на вентиляцію, то краще підібрати рекуператор в іншому ціновому сегменті, щоб не нашкодити особистим і сімейним бюджетам.
  • Зовнішні чинники. Навколишнє середовище також грає роль в підборі рекуператора. Якщо ви живете недалеко від проїжджої частини, або промислової зони (або ваш населений пункт - це одна суцільна промзона), то наявність високоякісної фільтрації просто необхідно. Додаткові фільтри також знадобляться для людей з алергією.
  • Внутрішні чинники. На тип обраного пристрою впливає стан вже наявної системи вентиляції, площа приміщення, висота стель, наявність/відсутність кондиціонерів та іншої побутової техніки в приміщенні. Облік цих складових дозволить вибрати найбільш підходящий по потужності варіант.
  • Потужність. Для невеликого простору, на кшталт спальні, маленького офісу або підсобки, підійдуть агрегати середньої і малої потужності, а ось для великих промислових об'єктів вже необхідні серйозні припливно-витяжні системи. Правильна потужність дозволить забезпечити оптимальні витрати електроенергії і знизити напругу на мережу, збільшуючи енергоефективність агрегату.
  • Додаткові функції. Просунуті моделі рекуператорів можуть мати ряд надбудов, які здатні багато в чому спростити використання агрегатів, на кшталт Wi-Fi модуля, датчиків вологості і рівня вуглекислого газу, сучасне програмне забезпечення. Таке оснащення дозволяє створити повноцінну екосистему «розумний будинок», об'єднуючи всі пристрої для підключення в одному смартфоні або планшеті.
  • Виробник. Брендована техніка, найчастіше, коштує дорожче, ніж менш відомі марки. Компанії на зразок Mitsubishi, Daikin, LG і Samsung давно закріпилися на ринку кліматичної техніки і користуються попитом серед пересічних користувачів. Однак, скидати з рахунків маловідомих виробників також не варто, серед них можна знайти аналогічний рекуператор, що підходить за всіма параметрами і придбати потрібну техніку дешевше.

Такі загальні параметри в значній мірі скоротять час пошуку відповідного рекуператора, який не тільки забезпечить якісну циркуляцію повітря зі збереженням тепла, але також не проїсть дірку в бюджеті.

Також важливо відзначити, що число людей, що знаходяться в приміщенні також грає роль при виборі рекуператора, так як оновлювати повітря доводиться частіше й інтенсивніше, якщо в межах однієї кімнати знаходиться офіс на велику кількість співробітників. Своєчасний вивід повітряних мас, наповнених CO² допоможе поліпшити ефективність робочого процесу.

Як купити побутовий рекуператор за вигідними умовами?

В інтернет-магазині «IT-Клімат» ви зможете вибрати найбільш підходящу кліматичну техніку з величезного каталогу продукції, включаючи побутові рекуператори і припливно-витяжні установки. Крім багатого асортименту, на сайті компанії, або по мобільному телефону ви зможете зв'язатися з менеджерами і задати будь-яке питання, яке вас цікавить.

Ми пропонуємо нашим клієнтам широкий вибір товарів, регулярні акції та вигідні пропозиції, а для жителів міста Київ доступна можливість встановлення рекуператора та іншої кліматичної техніки від наших профільних майстрів. Фахівці «IT-Climate» можуть зробити оцінку приміщення і розробити проект вентиляції з нуля, для максимально ефективного використання техніки.

Ми також можемо запропонувати зручну доставку продукції яка вам сподобалась в будь-який куточок України за допомогою транспортної компанії «Нова Пошта», а також зручні способи оплати і можливість купити кліматичне обладнання в розстрочку. Співпрацюючи з нами, ви отримуєте високоякісне обладнання і гідний сервіс!

Режим роботи інтернет-магазину
Пн-Пт : 09-18
Сб: вихідний
Нд: вихідний