Як почистити бойлер у домашніх умовах

При регулярному видаленні накипу з бойлера ви продовжуєте термін його служби та покращуєте якість води. Жорстка вода провокує мінеральні відкладення, що погіршує експлуатаційні характеристики. Навіть найкращі водонагрівачі з часом починають псуватися без регулярної профілактики, тому фахівці компанії IT-Клімат підготували для вас перелік порад із самостійної гігієни бойлера.

У яких випадках необхідне чищення

Коли настає час чищення водонагрівача:

  • прилад часто включається та вимикається;
  • збільшилася тривалість нагрівання води;
  • змінюється температура струменя, бак почав перегріватися;
  • збільшилося споживання електрики.

Наліт починає з'являтися, якщо зносився магнієвий електрод або водонагрівач інтенсивно витрачається. Тверді мінеральні відкладення – природний процес, але правильне чищення допоможе продовжити термін служби вашого бойлера.

Послідовність дій за самостійної процедури

Перед очищенням необхідно відключити бойлер від електромережі та при необхідності демонтувати. Для спрощення подальшого складання рекомендується зробити фото кріплень та агрегатів приладу.

Алгоритм роботи:

1 Видаліть залишки рідини з водонагрівача. Для цього необхідно від'єднати шланг і завантажити його в порожню ємність відповідного об'єму.
2 Від'єднайте компоненти бойлера та приступайте до чищення.
3 Видалити мінеральні відкладення можна фізичним, механічним чи хімічним шляхом. Найпростіше це зробити за допомогою нагрівання лимонної кислоти або дерев'яним скребком.

Також можна використовувати господарські засоби для чищення електрочайників. Це допоможе зберегти внутрішнє покриття.

Завершальні заходи

Після чищення ретельно просушіть усі деталі та приступайте до збирання водонагрівача. Змастіть герметиком місця кріплення та ущільнювачі, за необхідності замініть їх на нові. Якщо спіраль була пошкоджена накипом, краще замінити її новою, щоб уникнути поломки.

Закріпіть ТЕН на фланці та ретельно закрийте кришку, після чого закріпіть ємність на кронштейнах. Щоб перевірити бойлер на предмет підтікання, наповніть бак водою. Якщо процедура пройшла успішною, можна підключати водонагрівач до електромережі та налаштувати температуру нагрівання води.

У магазині IT-Клімат ви можете придбати якісний бойлер, а за правильної гігієни продовжити термін його експлуатації.

Режим роботи інтернет-магазину
Пн-Пт : 09-18
Сб: вихідний
Нд: вихідний