Коли потрібно міняти кондиціонер?

Справна кліматична система у приміщенні є основою для продуктивного виконання роботи та якісного відпочинку. Незалежно від того, де саме ви знаходитесь, на роботі чи вдома, оптимальна температура відіграє величезну роль у самопочутті кожної людини.

На даний момент, кондиціонер - найпопулярніший варіант для контролю та регулювання мікроклімату в кімнаті. Дана техніка виконує ряд функцій: крім охолодження повітря та підтримання заданої температури, сучасні пристрої очищають, іонізують та контролюють рівень вологості повітряних потоків.

На ринку кліматичного оснащення в Україні постійно оновлюються модельні серії та виробники прагнуть поєднати в одному агрегаті велику кількість функцій. Така гонка технологій може викликати резонне питання щодо оновлення більш старих версій, яке ми детальніше розберемо у цій статті.

У яких випадках придбання нового кондиціонера виправдане?

Техніка такого роду може служити до 20 років, якщо експлуатація була коректною, а пристрій регулярно оглядався профільним майстром. Спліт-система, яку встановили ще в минулому десятилітті, може не втрачати своєї актуальності. Тому варто відзначити прості пункти, при яких оновлення точно не є необхідним:

  • пристрій справно виконує роботу;
  • набір встановлених функцій повністю покриває особисті запити споживача;
  • підтримувати працездатність старого кондиціонера фінансово вигідніше, ніж купувати сучаснішу модель.

Купити кондиціонер у Києві та Україні не складе жодних труднощів, оскільки наш інтернет-магазин пропонує великий каталог продукції кліматичної техніки, проте доцільність такого рішення може бути спірною. Найчастіше, виклик майстра та діагностика спліт-системи буде ефективнішою.

Але коли варто задуматися про оновлення? Зараз виробники пропонують величезну кількість додаткових опцій, параметрів, розмірів, колірних та дизайнерських рішень. Така різноманітність можливостей може збити з пантелику рядового користувача. Тому замінювати спліт-систему слід у таких випадках:

  • новий кондиціонер має високу оцінку ефективності, витрачає менше електроенергії та часу на охолодження приміщення;
  • є ряд несправностей, ремонт яких має вартість, близьку до купівлі нового агрегату;
  • переїзд у більш простору квартиру, чи об'єднання кількох кімнат на одну;
  • необхідність додаткових функцій, на зразок WiFi модуля, більш просунутої системи контролю та управління, покращених показників фільтрації повітря тощо;
  • користувач має можливість вкластися у придбання сучасної моделі без зайвого навантаження на особистий/сімейний бюджет.

Купити нову спліт-систему найкраще під час ремонту квартири або переїзду в нове житло, або якщо ефективність та витрати на обстеження та ремонт вас категорично не влаштовують. Старий агрегат, за умови, що він справний і функціональний, можна продати на спеціальних платформах вживаної техніки.

На що звернути увагу перед заміною старого кондиціонера на новий?

Найбільш популярними на ринку кліматичної техніки є інверторні кондиціонери. Компресори такого типу конструкцій не вимикаються, коли температура знизилася до значень, а перетворюється на енергозберігаючий режим. Моделі з інвертором мають велику низку переваг:

  • покращені умови використання та підвищена зносостійкість компресора;
  • низькі показники шуму роботи кондиціонера;
  • економічне енергоспоживання;
  • точне налагодження показників температури;
  • функція обігріву.

Інверторний кондиціонер врятує не тільки від спеки влітку, але також знадобиться в холодніший період, коли централізоване опалення ще рано запускати, але температура в приміщенні далека від комфортних значень. Для грамотного використання опалювальних можливостей такої спліт-системи необхідно знати нижні значення вуличної температури.

Далі варто скласти список необхідних функцій. Так, наприклад, люди, які страждають на безсоння можуть купити кондиціонер з опцією безшумної роботи, а просунуті користувачі смартфонів, планшетів і комп'ютерів звернуть увагу на варіанти спліт-системи з модулем Wi-Fi. Можна відзначити такі функції:

  • IFEEL зчитує дані з датчика, який знаходиться в пульті дистанційного керування і дозволяє більш точно виміряти температуру в кімнаті;
  • самостійна діагностика пристрою за допомогою програмних систем;
  • автоматичний пуск стане в нагоді при сильних перепадах в електромережі;
  • таймер;
  • іонізація та поглиблене очищення повітря.

Сучасні агрегати виконують великий перелік функцій та окрім контролю над температурою, кондиціонери можуть стати обігрівачами, очищувачами повітряних мас та гармонійно вписатися в технологічну та просунуту екосистему за допомогою програми на мобільний телефон.

Оновлення кліматичної техніки - це відповідальний процес, який допоможе вам на довгій дистанції окупити новий пристрій кілька разів і довгі роки насолоджуватися якісним температурним режимом. IT-Клімат допоможе у підборі виробників та моделей, спираючись на особисті переваги та можливості клієнта.

Режим роботи інтернет-магазину
Пн-Пт : 09-18
Сб: вихідний
Нд: вихідний