Сон: як організувати комфортне середовище для якісного і здорового відпочинку за допомогою кліматичної техніки

Якість сну багато в чому визначає нашу продуктивність протягом дня і загальний стан здоров'я. Однак, на по-справжньому комфортний відпочинок в нічний час впливає безліч зовнішніх чинників, які, в тому числі пов'язані з недостатньо хорошим мікрокліматом у квартирі.

Безсоння і тривожність вже стали супутниками сучасної міської людини, що необхідно вирішувати всіма доступними способами. Недолік сну, або його сумнівна якість можуть привести до ряду неприємних для здоров'я наслідків, тому в такій проблемі потрібно детально розібратися.

Чому ми погано спимо?

Наш організм влаштований таким чином, що багато процесів залежать від здорового сну, але і ті ж самі процеси можуть сильно впливати на якість нічного відпочинку. Це утворює складний взаємозв'язок, який багато хто недооцінює, особливо, якщо мова йде про питання ментального характеру.

Так, можна виділити кілька факторів психічного спрямування, які можуть шкодити хорошому сну:

  • постійний стрес;
  • депресія;
  • тривожність.

Це далеко не весь список проблем, проте вони щільно пов'язані з порушенням когнітивних функцій і можуть викликати безсоння, так само, як і безсоння може стати причиною їх виникнення. З питаннями такого характеру можна впоратися звернувшись до фахівця.

Ритм і режим життя також відіграють велику роль у формуванні якості сну. Велика робоче навантаження змушує нас жертвувати відпочинком, що негативно позначається на психологічному та фізичному здоров'ї. Робота з плаваючим графіком також може вибити з рівноваги.

Наші звички можуть серйозно влити на готовність організму до сну. Зловживання кофеїном, переїдання/недоїдання, куріння і алкоголь - це головні вороги нашого здоров'я. Питання залежності вкрай серйозні і суб'єктивні, проте на просторах мережі можна знайти багато перевірених джерел, які висвітлюють тему і нададуть рекомендації для мінімізації збитку.

Варто також розглянути зовнішні фактори, які не залежать від нашого стану здоров'я і звичок:

  • шум;
  • задуха;
  • неправильно підібрана температура;
  • знижена/підвищена вологість повітря;
  • джерела яскравого світла.

Сторонні звуки і неправильний мікроклімат можуть зіпсувати якість сну, навіть якщо у вас немає проблем зі шкідливими звичками і ви міцна здорова людина. Для таких випадків є безліч можливостей усунення проблем.

Кліматичні «помічники» для поліпшення якості сну

Поліпшити якість сну може хороша технічна база, яка при цьому не буде коштувати дорого. Для початку потрібно визначити, який із зовнішніх ознак заважає вам спати, а потім працювати в вирішенні конкретної проблеми.

Найбільш помітним подразником є ​​температура в кімнаті. Особливо серйозною ця проблема стає влітку, коли температурні дані і всередині, і зовні залишають бажати кращого. Для регулювання термальних значень оптимальніше цього купити кондиціонер з такими функціями:

  • іонізація повітря;
  • зчитування температури з датчика в пульті ДУ (IFeel);
  • автоматичний пуск, якщо вночі були перепади в електромережі;
  • таймер;
  • безшумний режим;
  • WiFi модуль.

Остання опція особливо актуальна для прогресивних користувачів, які хочуть створити електронну екосистему в розумному будинку.

Не варто ігнорувати циркуляцію повітря. Найчастіше, традиційні вентиляційні канали в багатоквартирних будинках погано справляються з поставленими завданнями і не провітрюють приміщення належним чином. У таких випадках рекомендується придбання наступних пристосувань:

Вентилятори є дуже економним варіантом для провітрювання, підключаються безпосередньо до домашньої вентиляції і допомагають забезпечити циркуляцію повітряних потоків. Рекуператори можна вмонтувати в спальні, що дасть максимальний ефект при використанні в рамках профілактики безсоння.

Свіже повітря, насичене киснем дуже допомагає добре розслабитися і заснути. Завдяки встановленим в кондиціонерах і рекуператорах систем фільтрації, повітряні потоки завжди будуть очищені від пилу, алергенів, грибків і хвороботворних мікроорганізмів.

Для додаткового очищення можна розглянути мийки повітря, які справляються з різними забрудненнями, усувають запахи і зволожують при цьому приміщення. Показники вологості в кімнаті грають велику роль в процесі засипання, особливо, якщо спальня оснащена кондиціонером, який підсушує навколишній простір.

Загальні рекомендації

Проблеми зі сном ні в якому разі не можна пускати на самоплив! Неуважне ставлення до себе може привести до швидкої стомлюваності, втрати концентрації, стресу, депресії і багатьом інших малоприємним захворювань. Важливо дотримуватися деяких правил, які зможуть вам допомогти у вирішенні даного питання:

  • не соромтеся звертатися до фахівців за допомогою;
  • виключіть, або зведіть до мінімуму шкідливі звички;
  • ставте особисте здоров'я вище роботи, якщо вас намагаються «навантажити» в неробочий час;
  • намагайтеся не використовувати планшет або смартфон перед сном, або використовуйте режими, які знижують синій спектр;
  • важкі фізичні навантаження краще не робити перед сном, а лише обійтися прогулянкою і/або розтяжкою;
  • переїдання, як і недоїдання позначаються погано на якості засипання (в ідеалі, не їсти за 3 години до сну);
  • обладнайте спальне місце таким чином, щоб мінімізувати несприятливі зовнішні фактори.

IT-Клімат надає великий спектр продукції кліматичної спрямованості, яка доступна для жителів будь-якого міста в Україні. Для жителів Києва можливий виклик монтажної бригади і подальше підтримання техніки в належному стані за допомогою регулярної планової діагностики від наших майстрів.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Написати відгук
Ім'я
E-mail
Відгук
Рейтинг
Код
captcha
Введіть символи, які ви бачите на зображенні.
Режим роботи інтернет-магазину
Пн-Пт : 09-18
Сб: вихідний
Нд: вихідний